Tabara judeteana de prim ajutor

Scopul proiectului

Proiectul se adresează tuturor vâlcenilor interesaţi în a deprinde cunoştinţele necesare în domeniile primul ajutor şi educaţie pentru sănătate, recreere şi sport , cu scopul de a instrui cât mai multe persoane în a contribui la salvarea de vieţi, în condiţiile în care capacitatea sistemului instituţional de asigurare a unui serviciu medical de urgenţă este destul de redusă, numărul de ambulanţe şi de personal medical fiind insuficient.      

Grupurile ţintă

Persoane din judeţul Vâlcea, cu precădere de pe raza Municipiului Râmnicu-Vâlcea, cu vârsta cuprinsă între 10-60 ani, constituite în echipaje de lucru de câte 5-10 membri.

Obiectivul general al proiectului

Il reprezintă instruirea prin aplicaţii practice în mod competiţional de deprinderi de cunoştinţe necesare în domeniile primul ajutor şi educaţie pentru sănătate, managementul situaţiilor de criză şi de dezastre naturale, recreere şi cunoaşterea mediului, prin crearea unor abilităţi de decizie la nivel de cetăţeni şi de echipă, în ceea ce înseamnă implicarea în salvarea de vieţi.

Obiectivul specific

Este reprezentat de dezvoltarea capacităţii locuitorilor, tineri şi adulţi în a putea asigura primul ajutor în caz de necesitate,  în orice condiţii, de a salva vieţi, de a face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cunoştinţă de cauză. Totodată se doreşte un aport în plus în susţinera activităţilor specifice ale autorităţilor publice locale partenere în proiect de a implementa măsurile referitoare la reforma serviciilor de voluntariat, de intervenţie în situaţii de urgenţă ce impun acordarea primului ajutor.

Aplicatia de prim ajutor

Descarca aplicatia de prim ajutor si vei invata sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente

android icon  apple icon

Sari la conținut